• 0740.895.503

  • office@newagebroker.ro

  • Bld. Nerva Traian, Nr.16, Bucuresti

Asigurarea RCA Asigurarea RCA

Ofera protectie pentru prejudiciile de care tu sau persoanele cuprinse in asigurare raspundeti, in baza legii, fata de terte persoane pagubite prin accidente de vehicule. Despagubirile pentru pagubele pe care le provoci ca sofer se pot ridica la sume considerabile, de care uneori nu dispui, dar pe care trebuie sa le platesti. Totodata ai obligatia, conform legii, sa iti inchei o astfel de asigurare.

Limitele de despagubire acordate de asiguratori pentru daunele produse pe teritoriul Romaniei sunt stabilite prin Norme ale Autoritatii de Supraveghere a Asigurarilor la urmatoarele valori:

  • pentru pagube materiale - 1.220.000 EUR/eveniment;
  • pentru vatamari corporale si deces - 6.070.000 EUR/eveniment;

Limitele de despagubire acordate de asiguratori pentru daunele produse in afara teritoriului Romaniei sunt stabilite in conformitate cu legislatia in vigoare din statul pe teritoriul caruia s-a produs accidentul de vehicul si cu cel mai mare nivel de despagubire dintre cel prevazut in legislatia respectiva si cel prevazut in contractul de asigurare.

DECONTAREA DIRECTA

Atunci când închei o poliță de asigurare RCA, compania de asigurări este obligată prin lege să-ți ofere posibilitatea de a opta pentru acest serviciu.
Decontarea directa este o clauza care poate fi achizitionata impreuna cu polita RCA, doar in momentul emiterii acesteia.
Aceasta presupune faptul ca, dupa un accident rutier, proprietarul masinii pagubite are optiunea de a merge la propriul asigurator RCA pentru a-si recupera prejudiciul.
Pentru a beneficia de decontare directă, trebuie să plătești o prima suplimentară la asigurarea RCA, iar în cazul unui accident trebuie respectate câteva condiții pentru aplicarea acestui sistem.
* Accidentul trebuie să aibă loc pe teritoriul României;
* Mașinile implicate în accident sunt înmatriculate și/sau înregistrate în România;
* Prejudiciile produse aparțin exclusiv mașinilor;
* Toate mașinile implicate în accident au asigurare RCA valabilă în momentul producerii accidentului
* Prejudiciile exclud vătămările corporale.

Formular Asigurare RCA

Propietar

Date Contact

Date Tehnice